vrijdag 16 augustus 2013

Nederland desintegreert.

Nederland desintegreert.
Face it peeps! Nederland is Nederland niet meer. Het is zinloos dit de politiek te verwijten, want wij zijn zelf de politiek. Wij houden het in stand door onze eigen begeertes, door onze eigen keuzes, door het blinde vertrouwen dat we op de een of andere manier hebben.
Nederland is onderdeel geworden van een groter geheel en dat heet de EU. Sinds we de behoefte voelden om na de Tweede Wereldoorlog ooit in de Volkenbond te stappen waren we verneukt!
We hebben geen visie en echte leiders hebben we ook niet gekend. Alleen maar mannetjes en vrouwtjes die politiek zien als een opstapje naar een beter leven voor zich zelf en hun families. De baantjes na de poltiek. De commisariaten, de directeurs baantjes. U kent het wel: 'Het betere werk'. Dat velen mensen lijden onder de besluitvormingen waaraan ze hebben meegewerkt, dan zal de poltici volledig een worst zijn.
Uw protesten hebben nooit gewerkt en zullen nooit werken. Nu we dus volledig worden opgenomen in de EU zullen mensen die geen enkele band met Nederland beslissingen over ons gaan nemen. Mensen die geen enkele affiniteit hebben met ons land. Bedrijven zullen het land gaan regeren. Bedrijven die alleen maar geld willen verdienen. Het is een hellend vlak waarin we ons begeven. Waardes en normen vervagen of zijn ze al reeds verdwenen.
De ouderen in onze maatschappij hebben geen waarde meer. Gisteren zei een jonge vent tegen me, dat ook hij, een twintiger, al reeds te oud was voor bepaalde banen, aangezien hij niet meer in het jeugdloon viel. Binnen kort zullen we waarschijnlijk weer kleuters gaan inzetten. Geen geleuter, neem een kleuter!

Nederland desintegreert. Iedereen roept nu boe en bah over Rutte en Samson. Maar deze pikkies weten ook niet wat ze doen. Onze maatschappij moet hun daden maar vergeven, want als ze beiden in een goeie directeurs zetel erecht zijn gekomen, dan komen anderen onvolgroeide geesten door kwaadwillende manupilaties weer aan de macht en gaan we hun weer collectief de schuld geven van de onmacht die het leven nu eenmaal oproept.

Zolang wij als mensen niet veranderen, zal de wereld niet veranderen.
Gandhi was in zijn tijd actief met passief verzet.
Probeer u eens voor te stellen dat we allemaal een wereld zonder politiek nastreven. Misschien zult u zich in eerste instantie afvragen hoe dit dan moet met het leven. Dit is moeilijk nietwaar, want poltiek is zo oud als de mensheid. Maar het is tevens ook een kwaad, een stelsel waarmee we onszelf gevangen houden als in een eindelezoe cirkelgang.
Passief verzet door nooit meer te gaan stemmen, nooit meer financieel steun de geven aan poltieke partijen, nooit meer naar poltieke bijeenkomsten gaan. Poltiek te laten afsterven, en onzelf te bevrijden van een kwaad in ons bestaan.
Wellicht dat visie dan werkelijk naar boven komt en de wereld in beweging.
Met dit stukje tekst bied ik geen oplossingen en waarneer het allemaal economisch beter gaat dan voelen we de problemen allemaal minder. We zijn nu eenmaal economische junkies geworden. Ergens moet ik deep down heel hard lachen als ik zie hoe we afgeven op mensen die verslaafd zijn. De hele westere wereld is in de ban van de economie en verslaafd aan de bewegingen in de economie. De ellende in de westerse wereld dat we niet meer in staat zijn op een andere manier aan voedsel te komen dan met het kopen door middel van geld.
We hebben het contact met de natuur volledig verloren. We zijn zelf junkies geworden van de economie en gekluisterd aan onze koophuisjes, autos en wat al niet meer. Door dit alles zijn we volledig onder de invloed van wat er gebeurt in de economie. Vroeger of later zullen de meeste onder u hiervan de gevolgen proeven.

Laten we ons collectief verzetten tegen wat gaande is in Nederland op een passieve wijze. In de Geest van Asterix en Obelix wellicht als het enige dorpje dat weet stand te houden tegen de Romeinen die de hele wereld wilden bezetten en de gekte van Europa bevechten.
We doen wat we moeten doen, maar onthouden ons van iedere vorm van poltiek.

Wellicht pikt iemand deze gedachte op en kan er nog iets beters van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten