zaterdag 24 juli 2010

Sosua Dominicaanse Republiek

Ben gisteren even op een tripje naar Sosua geweest. Veel  Europese mensen die hier verblijven komen eigenlijk de resorts niet uit. Reden: het kan te listig zijn. De lokale bevolking is echt heel arm en heeft totaal geen uitzicht op een beter bestaan. Veel meisjes komen hierdoor in de prostitutie terecht en de jongens…enfin…u kunt het wel raden.

Je wordt als blanke doorlopend aangesproken en men probeert je in allerlei winkeltjes te krijgen. Dit is echt wennen. Om de zoveel meter springt er wel weer één voor je neus om de goedbedoelde rotzooi aan te prijzen. Op ‘de boulevard’ van Sosua was dit echt heel erg. Dit is nog een vrij lang zandpad afgeschermd door lommerrijke bomen. Het zou op zich een leuke plek kunnen zijn. Maar door dit gedrag wordt het totaal verpest. De armoede en drang om iets te verdienen is zo groot, dat ik dit niet zie veranderen op korte termijn. Uiteindelijk zal het voor veel Europese mensen wel eens een reden kunnen zijn om hier nooit meer terug te keren. Want als je dit niet van je af kan laten glijden, dan krijg je hier zwaar de zenuwen van.

Toch gaan we binnenkort hier in de baai van Sosua snorkelen, want het water is zo mooi en helder en je kan hier uitstekend snorkelen en duiken. Ik zal indien dit werkelijk plaats vind later hiervan berichten.

Nu nog een paar on the road foto’s in Sosua en omgeving:

sosua-dominicaanse-republiek

sosua-dominicaanse-republiek-2

sosua-dominicaanse-republiek-3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten